Direktor AvtoVAZ-a: Putin bi se trebao vratiti na mjesto predsjednika

Direktor AvtoVAZ-a: Putin bi se trebao vratiti na mjesto predsjednikaNi Vladimir Putin niti aktualni predsjednik Dmitrij Medvedev još nisu objavili tko će se od njih dvojice kandidirati na ruskim predsjedničkim izborima sljedeće godine.


 

Na upit koga želi za sljedećeg predsjednika Komarov je odgovorio: ‘Ako procjenjujem tko nam je pomogao kad nam je bilo najteže, odgovor je očit – Vladimir Putin’, rekao je Komarov na svečanoj večeri u Togliattiju, gradu u kojem je sjedište tvrtke. ‘On je imao glavnu ulogu. On je riskirao, on je donio odluku da treba spasiti AvtoVAZ’, dodao je.

 

AvtoVAZ, proizvođač Lade, bio je na propasti 2009. godine prije nego što je vlada odlučila intervenirati milijardu dolara vrijednim planom spašavanja kako bi sačuvala tisuće radnih mjesta. AvtoVAZ zapošljava 70 tisuća radnika, a njegova tvornica na 600 hektara najveća je u Europi. Od 2008. godine četvrtina AvtoVAZ-a u vlasništvu je Renaulta. Francuska tvrtka pregovara s ruskom vladom o mogućem preuzimanju kontrolnog paketa. (Hina)

Komentari

komentara