Dodik: Predlažem Istočnom Sarajevu da promijeni ime

Dodik: Predlažem Istočnom Sarajevu da promijeni ime Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Višegradu da je pokušaj preseljenja Prirodno-matematičkog fakultet iz Istočnog Sarajeva u Vlasenicu samo jedna neuspjela avantura onih koji su to zamislili.


 

Dodik je rekao da je vijest o premještanju tog fakulteta iznenađenje, ali se, kako je naveo, u ovoj republici zna tko se za što pita.

 

Senat Univerziteta u Istočnom Sarajevu 15.  srpnja prihvatio je Nacrt statuta u kojem je definirano da sjedište Prirodno-matematičkog fakulteta bude u Vlasenici, a gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović ranije je izjavio da ne vidi nikakav razlog da sjedište tog fakulteta bude u Vlasenici, a ne na Palama, prenosi srna.

 

Govoreći o bolnici Kasindo, on je rekao da je vlast dugo vremena bila zarobljenik koncepta koji je podrazumijevao obećanu značajnu pomoć grčke Vlade i lokalnih aspiracija koje su u vezi sa ovom zdravstvenom ustanovom tražile mnogo veće i megalomanske projekte.

 

– Grčka je morala da odustane od toga projekta zbog svoje situacije. Mi tražimo druge mogućnosti za izgradnju i opremanje Kasindola. To nam je prioritet i od toga nećemo odustati – rekao je Dodik.

 

Komentari

komentara