Dodik: Srbi u BiH bi bez RS imali istu sudbinu kao na Kosovu

Dodik: Srbi u BiH bi bez RS imali istu sudbinu kao na KosovuSrbi u BiH, bez Republike Srpske, imali bi sličnu sudbinu kao Srbi na Kosovu, izjavio je danas u Gradišci predsjednik RS Milorad Dodik.


 

Dodik je podsjetio da je na “razvalinama Jugoslavije” stvorena Srpska plaćena tisućama života Srba koji su bili uvjereni da je ona održiva i trajna. “Danas sam siguran više nego ikada da je to bilo ispravno”, rekao je Dodik, koji je danas otvorio renovinarni objekat Doma kulture u gradiškoj Mjesnoj zajednici Rogolji.

 

Predsjednik RS istakao je na otvaranju ovog doma, povodom Dana pobjede nad fašizmom, da su ovo rijetke prilike za prisjećanje na Jugoslaviju čiji je društveno-politički okvir bio po mjeri svih njenih građana.

 

“BiH je ostavljena da se pati na istim vrijednostima na kojima Jugoslavija nije mogla opstati”, kaže  Dodik. On je dodao da se međunarodni politički faktori zalažu da Bošnjaci, Srbi i Hrvati nađu zajednički jezik u BiH, kao maloj Jugoslaviji, koja je opterećena povijesnim problemima.

 

Današnjoj svečanosti nazočilo je nekoliko stotina mještana Rogolja i drugih sela u Lijevče polju.

(srna)

Komentari

komentara