Inzko: Ne povlačim suspenziju odluke SIP-a

Inzko: Ne povlačim suspenziju odluke SIP-a“Trenutno od povlačenja odluke nema ništa, a o tome što su rekli briselski izvora ne znam ništa. Ne razumijem ko je rekao da ću to učiniti, jer iz Brisela sa mnom o ovom pitanju nitko nije razgovarao”, rekao je Inzko.


 

“Nezavisne novine” su iz diplomatskih izvora saznale da će Inzko, nakon pritisaka iz Brisela, u ponedjeljak, 16. svibnja, povući suspenziju odluke SIP-a BiH kojom je poništen izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH.

 

SIP BiH je u ožujku usvojio odluku kojom je utvrđeno da izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH nije proveden u skladu sa Izbornim zakonom BiH i kojom se poništava njihov izbor.

 

SIP je prethodno, postupajući po primljenim prigovorima koji se odnose na održavanje konstitutivne sjednice Doma naroda federalnog parlamenta i izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH, utvrdila da nisu bili ispunjeni uslovi za formiranje Doma naroda FBiH, jer izbori za ovaj dom nisu provedeni u svih 10 županija u skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH. Inzko je krajem ožujka privremeno suspendirao odluke SIP-a.

Komentari

komentara