Inzko: Prioritet mi je rješavanje pitanja Hrvata

Inzko: Prioritet mi je rješavanje pitanja Hrvata Želja mi je i namjera da, odmah po konstituiranju državne vlasti, radim na pitanju Hrvata u BiH jer želim da svi konstitutivni narodi u BiH imaju ista prava i isti osjećaj dobrodošlice”,


izjavio je u srijedu u Sarajevu, nakon sastanka s premijerom FBiH Nerminom Nikšićem, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Inzko je podcrtao da će to biti njegov prioritet. “Postoje određene frustracije među Hrvatima i osobno ću se tim pozabaviti. Hrvati moraju imati osjećaj da je ovo njihova zemlja”, dodao je.

 

Inzko je pojasnio da još razmišlja o modalitetima u bavljenju ovim problemom, ali je nagovijestio da bi mogao osnovati radnu grupu ili tražiti partnera u Hrvatskom narodnom vijeću. “Još ništa nije definirano, a moguće je da, kao jedna od točaka tog plana, bude i televizija, odnosno, kanal za Hrvate”, rekao je Inzko.

 

Upitan da li će povući suspenziju odluke SIP-a BiH kojom je poništen izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH, Inzko je rekao da odluka ostaje. (F)

 

Komentari

komentara