Inzko za Face TV: Ne vjerujem da će doći do referenduma u RS-u

Inzko za Face TV: Ne vjerujem da će doći do referenduma u RS-u Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, u intervju za FACE TV koji je dao u svome rodnom selu u blizini Klagenfurta,


 

kazao je u subotu da je dao rok od sedam dana vlastima Republike srpske da ponište odluku o referendumu te kako ne vjeruje da će on biti održan i da se neko želi konfrontirati sa cijelom međunarodnom zajednicom.

 

Prije puta u New York, gdje će podnijeti izvještaj u UN-u, visoki predstavnik kazao je da je i Miroslav Lajčak tijekom nedavnog boravka u Banjoj Luci predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku prenio da ga Europa ne želi tretirati kao Aleksandra Lukašenka, ali ako do referenduma dođe, tako će biti.
Inzko je kazao da su mjere koje bi Europska unija mogla poduzeti – zamrzavanje računa političarima, stopiranje projekata infrastrukture te bojkot političara koji bi bili pod sankcijama europskih vlada ali i uskraćivanje pomoći EU-a za proračune u BiH koja trenutno iznosi približno 200 milijuna KM.

 

On je ponovio da je RS prešla izvan svojih ustavnih nadležnosti i da nema pravo odlučivati o stvarima na nivou BiH. Potvrdio je također da je Europa ujedinjena u pogledu eventualnog uvođenja sankcija protiv vlasti RS-a.

(Fena)

Komentari

komentara