Ispunjeni svi uvjeti za izručenje Mladića Haagu

Ispunjeni svi uvjeti za izručenje Mladića Haagu Odbijena je žalba haškomu optuženiku Ratku Mladiću kojom se protivio odluci o izručenju Haškomu sudu.


 

Odlučilo je to tročlano žalbeno vijeće Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu. Sada više nema nikakvih pravnih zapreka njegovu izručenju Haagu. Prema dosadašnjoj praksi, Mladić će najvjerojatnije u Scheveningenu završiti tijekom noći. Srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović uskoro će održati konferenciju za novinare.

 

Mladićev odvjetnik Miloš Šaljić jučer je poštom uložio žalbu s navodom da se Mladiću ne može suditi zbog bolesti i da upravo zbog toga ne može biti izručen Sudu. Haški je sud priopćio kako je on spreman i za prihvat bolesnika. Tamo će se Mladić, bez obzira na zdravstveno stanje, morati izjasniti o krivnji za ratne zločine, uključujući i genocid, počinjene u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995.

Mladiću ispunjavaju želje: Posjetio kćerin grob

 

Bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba, haški optuženik Ratko Mladić, posjetio je jutros grob svoje kćeri Ane na beogradskom groblju, objavio je zamjenik srbijanskog tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić.

 

Konvoj vozila u kojem je bio Mladić napustio je zgradu Specijalnog suda za ratne zločine oko šest sati ujutro. Uz veliko osiguranje posjetio je grob svoje kćeri na Topčiderskom groblju, što mu je bila velika želja koju su pristali ispuniti i Sud i Tužiteljstvo.

Komentari

komentara