Jadranka Lokmić-Misirača umjesto Barašina

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je na današnjoj izvanrednoj sjednici donijelo odluku da će dužnost glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine obavljati Jadranka Lokmić-Misirača, za vrijeme spriječenosti glavnog tužitelja Milorada Barašina da obavlja tu funkciju.


Jadranka Lokmić-Misirača će zamjenjivati glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Milorada Barašina, do okončanja disciplinskog postupka koji se vodi protiv njega i kojeg je Prvostupanjska disciplinska komisija privremeno udaljila od obavljanja dužnosti glavnog tužitelja i tužitelja Tužiteljstva BiH s danom 1. srpnja 2011. godine.

Jadranka Lokmić-Misirača je zamjenik glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovina i šef Odjela za opći kriminal Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Gospođa Lokmić-Misirača ima 27 godina tužiteljskog staža, od kojih je šest godina zamjenik glavnog tužitelja u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. Prilikom odlučivanja uzeto je u obzir tužiteljsko iskustvo, kao i iskustvo rukovođenja na poziciji zamjenika glavnog tužitelja.

Odluka VSTV-a BiH se temelji na članu 5. Zakona o Tužiteljstvu BiH, kojim VSTV BiH određuje ko će od zamjenika glavnog tužitelja obavljati dužnost u slučaju njegove spriječenosti, priopćeno je.

 

Komentari

komentara