Jemen: U napadu vojske na prosvjednike pet mrtvih

 

Jemen: U napadu vojske na prosvjednike pet mrtvihJemenska vojska je u noći na subotu izvela silovit napad na Trg promjena u Sani, središte prosvjeda, ubivši najmanje pet prosvjednika, doznaje se od očevidaca i medicinskog izvora.


 

 

 

Snage predsjednika Alija Abdulaha Saleha su nešto poslije ponoći povele napad s različitim vrstama oružja i granatama na Trg promjena, gdje su od konca siječnja utaboreni prosvjednici što traže odlazak predsjednika države, rekli su svjedoci.

Prosvjednici su bili i na meti vatre snajperista postavljenih u zgradama oko trga, dodaju. ‘Ubijeno je najmanje pet prosvjednika’, rekao je medicinski izvor u poljskoj bolnici na Trgu promjena.

Ovime se broj žrtava ubijenih u petak popeo na 25, a broj stradalih u valu prosvjeda koji je u nedjelju počeo u prijestolnici, na 120.

Napad na trg se događa nakon neočekivana povratka predsjednika Saleha u Sanu u petak ujutro, pošto je više od tri mjeseca proveo u Saudijskoj Arabiji gdje se liječio od ozljeda zadobivenih u napadu na njegovu palaču 3. lipnja. (Hina)

Komentari

komentara