Juliju Timošenko truju u zatvoru?

Juliju Timošenko truju u zatvoru? U javnosti su se pojavile informacije da Juliju Timošenko truju u zatvoru. Prema izvorima njezinih pristaša, Timošenko ima masnice po cijelom tijelu i popucane krvne žile.


 

 

 

No njezin odvjetnik tvrdi da ima nepoznatu bolest. Navodno joj je zdrvstveno stanje toliko loše da ne može napraviti ni ono nekoliko koraka koliko joj je dozvoljeno. Timošenko nije dozvolila da je pregledaju zatvorski liječnici dok Ministarstvo zdravstva Ukrajine nije udovoljilo zahtjevu obrane da to učini nezavisni liječnički tim.

Zabrinutost zbog zdravstvenog stanja Julije Timošenko prošlog je tjedna izrazio i glasnogovornik šefice diplomacije EU-a Catherine Ashton. EU je vrlo zabrinut zbog zdravstvenog stanja Timošenko koja boluje od tajanstvene bolesti. Njezino zdravlje pogoršava se i ukrajinske vlasti moraju joj zajamčiti odgovarajuću njegu, kazao je glasnogovornik Michael Mann. Šef izaslanstva EU-a u Kijevu zatražio je od ukrajinskih vlasti pravo da se sastane s Timošenkovom u zatvoru, no još čeka odgovor vlasti.

Suđenje Juliji Timošenko polariziralo je javnost u Ukrajini i naišao na kritike SAD-a i Europske unije. Tisuće oporbenih pristaša pokušale su se jučer približiti zgradi ureda predsjednika, no policija ih je u tome spriječila. Prosvjednici su organizirali marš na 20. godišnjicu ukrajinske nezavisnosti od bivšeg Sovjetskog Saveza kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog suđenja bivšoj premijerki. Njezini pristaše tvrde da je ona žrtva osvete proruskog predsjednika Viktora Janukoviča, koji ju je tijesno pobijedio na predsjedničkim izborima u veljači 2010.

 

hspf.info

Komentari

komentara