“Kahn je izgledao kao luđak”

altNjujorška sobarica koja je bivšeg čelnika Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna optužila za pokušaj silovanja izjavila je u razgovoru objavljenom u internetskom izdanju Newsweeka da je Kahn izgledao kao luđak koji ju je napao čim je ušla u sobu.


 

Sobarica podrijetlom iz Gvineje Newsweeku i ABC Newsu dala je dozvolu da objave njezin identitet i prvi je put javno govorila za medije od kada je zaprepastila svijet optužbama da je Strauss-Kahn 14. svibnja gol izašao iz kupaonice svog luksuznog apartmana i prisilio je na oralni seks.

 

Želim pravdu. Želim da ode u zatvor. Želim da zna da postoje mjesta gdje ne možeš iskoristiti novac i moć kad učiniš takvo što, rekla je 32-godišnja Nafissatou Diallo.

 

Jedan od njezinih odvjetnika, Douglas Wigdor, izjavio je da je odlučila istupiti javno kako bi pokazala da nije ni propala umjetnica ni prostitutka. Ona je napadnuta i mislila je da je važno da njezina strana priča dobije lice i ime, rekao je Wigdor.

 

Diallo tvrdi da nije željela publicitet, ali da nema izbora. Moram sada biti u javnosti zbog sebe. Moram reći istinu, istaknula je. Njezini su odvjetnici najavili i građansku parnicu protiv Strauss-Kahna, što znači da će njezino ime biti dostupno javnosti.

Strauss-Kahn opovrgava sve optužbe, a njegovi odvjetnici tvrde da je njezin intervju posljednji i

očajnički pokušaj da izvuče novac od nekadašnjeg prvog čovjeka MMF-a.

 

Komentari

komentara