Kina negira hakiranje Googlea

Kina negira hakiranje GoogleaPeking negira odgovornost za neovlaštene ulaze u Googleove račune elektronske pošte, među kojima su i adrese dužnosnika američke vlasti, kineskih aktivista i novinara.


 

Prebacivanje odgovornosti na Kinu je neprihvatljivo, izjavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Hong Lei.  Google je priopćio kako je haker koji je najvjerojatnije stacioniran u Kini pokušao provaliti u stotine računa njihove elektronske pošte. Tvrtka je to otkrila i onemogućila ga u namjeri. U toj kompaniji ističu da je haker do korisničkih podataka, odnosno privatnih lozinki, došao prijevarom, tražeći podatke pod izgovorom pružanja pojačane sigurnosti na internetu.

 

Google u svom priopćenju nije doveo kinesku vladu u vezu s tim incidentom. Google je prošle godine bio u dugom sukobu sa službenim Pekingom. Nakon što više nije mogao trpjeti cenzuru u Kini i hakerske napade iz te zemlje, Google je u ožujku odlučio ne cenzurirati svoju stranicu na kineskom te ju je premjestio u Hong Kong.

 

Komentari

komentara