Komšić u Rim na beatifikacije pape Ivana Pavla II. vodi izaslanstvo od 13 članova

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH. predvodit će bh. izaslanstvo u Rimu povodom beatifikacije pape Ivana Pavla II. zakazane za 1. svibanj. Komšić će na proglašenje blaženim pape Ivana Pavla II povesti izaslanstvo od 13 članova, a u Italiji će boraviti pet dana!


Prema najavi, koju je ‘hrvatski’ član Predsjedništva dostavio Ministarstvu vanjskih poslova BiH, Komšić sa mnogobrojnom pratnjom putuje službenim automobilima od Sarajeva do Splita, a onda će se ukrcati na trajekt i prebaciti u Italiju.

Komšić i njegovo izaslanstvo u Rimu će boraviti od 29. travnja do 3. svibnja, a kao što priliči šefu države boravit će u elitnom hotelu.

Očekuje se da će činu beatifikacije 1. svibnja prisustvovati oko pola milijuna hodočasnika, a da bi izbjegao opću gužvu i odmorio se od iscrpljujućeg puta, Komšić će produžiti boravak i to o trošku države koja će platiti putovanje, smještaj i obavezne dnevnice.

Predviđeno je da se Komšiću u Rimu pridruži i izaslanstvo predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, pa će troškove podijeliti sudjelovanjem proračunskih sredstava FBiH.

Katolički vjernici, koji nisu imali priliku da o trošku države putuju u Vatikan, morali su do ožujka rezervirati karte i hotelski smještaj u Rimu, a najjeftiniji dvodnevni aranžman preko Biskupije vrhbosanske bio je 440 KM.

 

Komentari

komentara