Kosor u Orašju: “Hrvati moraju ostvariti jednakopravnost u BiH”, te je opet obećala brda i doline za svoje sunarodnjake u BiH

 

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor u popodnevnim satima posjetila je Orašje gdje se susrela s predstavnicima općinskih i županijskih vlasti te s posavskim gospodarstvenicima.


 

 

Dobrodošlicu hrvatskoj premijerki zaželio je načelnik općine Orašje Đuro Topić i predsjednik Vlade Posavske županije Marijan Oršolić. U ime gospodarstvenika dobrodošlicu hrvatskoj premijerki uputio je Tomislav Antunović, gospodarstvenik koji, osim u Bosanskoj Posavini, posjeduje poduzeća u Njemačkoj, Austriji i Hrvatskoj.

 

Tijekom Gospodarskog foruma, kojem je nazočila, premijerka Kosor je kazala kako je najznačajniji projekt Republike Hrvatske i BiH na sjevernoj granici most na rijeci Savi kod Svilaja.

 

Najavila je dalji nastavak dobre gospodarske suradnje između BiH i Republike Hrvatske. Također je kazala da će Hrvatska bezrezervno i u potpunosti podržati put Bosne i Hercegovine prema europskim integracija.

 

Osvrćući se na trenutačni položaj hrvatskog naroda u BiH istaknula je da Hrvati u BiH moraju ostvariti punu jednakopravnost uz druga dva konstitutivna naroda, naglasivši da i njima treba osigurati da biraju predstavnike iz svog naroda.

 

Svoj posjet Posavskoj županiji, premijerka Kosor iskoristila je za obilazak franjevačkog samostana i muzeja “Vrata Bosne” u Tolisi gdje se kraće zadržala u razgovoru s gvardijanom fra Marijanom Živkovićem.

 

hspf.info

 

Komentari

komentara