Libijski pobunjenici nadziru središte Zavije

Libijski pobunjenici nadziru središte ZavijePobunjenički borci preuzeli su nadzor nad središtem grada Zavije nekih 50 km zapadno od libijskog glavnog grada Tripolija, rekao je u nedjelju reporter britanske novinske agencije Reuters.


 

 

Reporter je izvijestio kako je vidio pedesetak pobunjenika pokraj glavne tržnice u Zaviji kako viču ‘Alahu akbar’ (Bog je najveći). Crveno-crno-zelena zastava pobunjenika vijorila se s jedne trgovine. Pobunjenički borci kazali su za Reuters kako u gradu još uvijek ima snaga odanih libijskom čelniku Moameru Gadafiju, a među njima i snajperista.

Pobunjenici kažu kako je njihov sljedeći cilj glavni grad Tripoli. Zauzeće Zavije na libijskoj sredozemnoj obali je najdramatičnije napredovanje pobunjenika na teritorij pod nadzorom Gadafija od ustanka protiv njegove vladavine prije šest mjeseci.

Zavija leži na glavnoj cesti između Tripolija i granice s Tunisom tako da napredovanje pobunjenika odsijeca Tripoli od njegovih crta opskrbe. Glavni grad također ostaje bez goriva koje se proizvodi u rafineriji u Zaviji. (Hina)

Komentari

komentara