Lijanović: Treba nam Ustav koji će BiH omogućiti članstvo u EU

image„Građani Bosne i Hercegovine trebaju Ustav po mjeri europskih standarda u kojemu će biti osigurana sva prava naroda i onih koji se izjašnjavaju kao ostali. Javne rasprave političkih predstavnika, predstavnika nevladinog sektora obavezno moraju biti u skladu sa mišljenjima akademske zajednice pogotovo njenog stručnog dijela.


Mi u Narodnoj stranci Radom za boljitak smatramo da se isključivo uz međuetničku suradnju i uvažavanje može zadovoljiti ona osnova pravednosti za sve u budućem ustavnom rješenju Bosne i Hercegovine. Mi također zastupamo stav da ulazak u EU nama ne treba biti cilj, već sredstvo za izgradnju sistema i društva u kojemu će građani biti zadovoljni svojim životom uz ustavno rješenje po kojemu će imati zagarantirana sva prava, pogotovo u sferi socijalno-ekonomske politike.

Nadam se da se više neće događati greške „Travanjskog paketa“, „Prudskog sporazuma“ ili „Butmira“ i da ćemo naći minimum konsenzusa za izmjene i dopune Ustava koje će nam omogućiti kandidaturu za članstvo u Europskoj Uniji, a nakon čega nam slijedi nastavak procesa daljnjeg usavršavanja“, izjavio je danas Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak nakon upriličenog okruglog stola na Akademiji nauka i umjetnosti u Sarajevu u povodu rasprave o europskom ustrojstvu Bosne i Hercegovine, političkim, ekonomskim i kulturnim aspektima, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Narodne stranke Radom za boljitak.

 

Komentari

komentara