Mladi kaznili na izborima Socijalističku partiju Španjolske

Mladi kaznili na izborima Socijalističku partiju Španjolske Vladajuća Socijalistička stranka u Španjolskoj, na čelu s premijerom Joseom Luisom Rodriguezom Zapaterom teško je poražena na lokalnim i regionalnim izborima koji su održani jučer


u jeku uličnih prosvjeda zbog teške gospodarske situacije i nezaposlenosti.

 

Rezultati objavljeni rano jutros, nakon prebrojanih gotovo 98 posto listića po općinama, pokazali su da stranka desnog centra, Narodna stranka, vodi pred socijalistima s gotovo 10 posto razlike u broju glasova. Odnosno, dok je Narodna stranka prikupila 37,58 posto glasova, socijalisti ih broje tek 27,81 posto, prenosi index.hr.

Ubrzo nakon što su rezultati objavljeni, premijer Zapatero je priznao poraz, međutim odbacio je mogućnost prijevremenih izbora koji su zakazani za ožujak.

Obećavši da će nastaviti s reformama do isteka mandata, Zapatero je kazao kako je trogodišnja ekonomska kriza uništila tisuće radnih mjesta u zemljama članicama Europske unije. “To je kriza koja je imala duboke posljedice na moral građana. Znam da su mnogi Španjolci trpjeli velike poteškoće i strah za svoju budućnost. Danas su, bez sumnje, izrazili svoje nezadovoljstvo”, kazao je Zapatero.

Komentari

komentara