Mladić se neće sutra pred Haaškim tribunalom izjasniti o krivnji

Mladić se neće sutra pred Haaškim tribunalom izjasniti o krivnji Donedavno najtraženiji bjegunac i optuženik Haaškog tribunala Ratko Mladić neće se pojaviti na nastavku suđenja pred Haškim tribunalom zakazanim za sutra,


 

kada bi se trebao izjasniti o krivnji i optužnici jer nije odobrena njegova lista branitelja, objavili su mediji u Srbiji i BiH pozivajući se na njegovog branitelja Miloša Šaljića.

 

Šaljić je rekao za RTRS kako on najvjerojatnije neće moći braniti Mladića pred Haaškim tribunalom, jer ne govori engleski jezik koji je službeni jezik Tribunala, što je jedan od uvjeta koje branitelj mora ispunjavati, piše Večernji list.

 

– Obzirom da ne govorim engleski jezik, očekujem da će oni odbiti sadašnju listu branitelja pa ćemo ponuditi novu – rekao je Šaljić, nekadašnji vojni tužitelj vojnog suda u Beogradu koji je bio na listi branitelja, uz ruskog odvjetnika Aleksandra Mezjajeva, koju je Tribunalu predložio Mladić.

 

Tajnik Haaškog tribunala John Howkins zatražio je u petak produljenje roka za imenovanje zastupnika obrane optuženog Ratka Mladića, zato što još nije završen postupak provjere kvalifikacija i podobnosti osoba koje je optuženi odabrao za svoje stalne zastupnike.

Komentari

komentara