Mubarak bi zbog ubojstva prosvjednika mogao biti smaknut

Mubarak bi zbog ubojstva prosvjednika mogao biti smaknutHosniju Mubaraku, bivšem egipatskom predsjedniku optuženom za ubojstva, sudit će se u Kairu, javlja Telegraph. Suđenje Mubaraku i dvojici njegovih sinova započet će 3. kolovoza.


‘Odlučeno je kako će se suđenje bivšem predsjedniku i njegovim sinovima, Alaau i Gamalu, održati u zgradi Opće uprave za ulaganje i trgovinu’, javili su iz egipatskog ministarstva pravosuđa.

 

Podsjetimo, Mubarak je svrgnut prosvjedima u veljači, a uhićen je u bolnici u sklopu odmarališta na Crvenom moru u gradu Sharm el-Sheikh, gdje je bio na liječenju zbog srčanih problema. Njegov premještaj u Kairo bio je glavni zahtjev prosvjednika čiji je odnos s vladajućim vojnim režimom zadnjih tjedana poprilično nategnut i to upravo zbog optužbi kako vojska odgađa suđenje vođi svrgnutog režima.

 

Mubarak je optužen za zapovijedanje ubojstava prosvjednika, zloporabu položaja i ovlasti te rasipanje javnih sredstava. Egipatski ministar pravosuđa potvrdio je kako bi Mubarak mogao biti smaknut ako se proglasi krivim za ubojstva prosvjednika. (Agencija VLM)

Komentari

komentara