Načelnik Tomislavgrada odbio primiti nagradu iz ruku Valentina Inzka

Načelnik općine Tomislavgrad, Ivan Vukadin, odbio je primiti nagradu tuzlanskog tjednika Novi front, koji ga je proglasio u manifestaciji “Osoba godine” najboljim općinskim načelnikom u Bosni i Hercegovini za 2011. godinu.

 


 

Slobodna Dalmacija piše kako je Vukadin, član HDZ-a BiH, je odbio ići u Tuzlu na svečanosti, kojoj su bili nazočni članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i Željko Komšić, te bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i primiti Zlatnu plaketu iz ruku visokog predstavnika Valentina Inzka.

“Pravo mi je bilo čudno da se dodjela nagrade u Tuzli organizira licem na Veliku Gospu, blagdan koji slave svi katolici i govoto svi Hrvati u BiH. Posebice u Tomislavgradu gdje za Veliku Gospu po tradiciji dođe više tisuća Duvnjaka rasutih po svijetu. Ja sam kao gradonačelnik u neku ruku domaćin svima, pa bi uistinu bilo neukusno da kućni gazda, kada gosti dođu, ode u alašu, na neki tuđi dernek. Ako za značaj proslave Velike Gospe kod Hrvata i katolika ne znaju organizatori i njihovi gosti Komšić i Izetbegović, morao bi znati barem Valentin Inzko koji se deklarira kao veliki katolik”, rekao je Vukadin splitskim novinama.

“Umjesto svečanosti dodjele plakete, mogli su na Veliku Gospu doći u neko Gospino svetište diljem BiH, pa nešto saznati o narodu o čijoj sudbini odlučuju. Zato ću ih slijedeće godine pozvati u Seonicu na Veliku Gospu. Tu bi Komšić mogao upoznati ljude koji ga nisu izabrali, ali ih zastupa”, rekao je načelnik Vukadin, iznoseći razloge svog neodlaska na Veliku Gospu na svečanost u Tuzlu.

“U obrazloženju nagrade stoji da sam ostvario dobar kontakt s narodom. Da sam otišao u Tuzlu, demantirao bih obrazloženje”, rekao je Vukadin kojem su poslali i račun da podrži manifestaciju u Tuzli.

Da je načelnik Vukadin odlučan u ignoriranju govori i nedavno povlačenje iz pokroviteljstva plivačkog maratona na Buškom jezeru jer je glavni pokrovitelj bio predsjednik Federacije BiH, Živko Budimir.

 

hspf.info

Komentari

komentara