NATO sponzorira teror nad Afganistancima

 

Naoružane skupine, koje podržavaju NATO i afganistanska Vlada, teroriziraju i pljačkaju ljude koje bi trebali štititi, priopćila je danas organizacija za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch.


 

 

Ova organizacija u izvještaju navodi da paravojne snage koje podržava Vlada, te lokalna policija koju financira NATO, ubijaju, muče, nameću ilegalne poreze, pljačkaju, a silovale su i jednog tinejdžera.

 

“Kabul i Washington moraju prestati podržavati zlostavljačke i destabilizirajuće paravojne snage da bi se pojavila nada za održivu dugoročnu sigurnosnu strategiju”, rekao je Brad Adams, direktor organizacije Human Rights Watch za Aziju.

 

On je upozorio da su pokretači pobune loše upravljanje, korupcija, kršenje ljudskih prava i nekažnjavanje snaga povezanih sa Vladom.

 

Glasnogovornik ISAF-a u Afganistanu general Carsten Jakobson rekao je da će proučiti izvještaj Human Rights Watcha i “poduzeti potrebne korake”, prenose mediji.

 

“ISAF pozdravlja dobronamjerne kritike i savjete i nastavit će podržavati formiranje afganistanskih institucija, imajući u vidu potpunu odgovornost i otvorenost”, naglasio je Jakobson na konferenciji za novinare u Kabulu.

 

hspf.info

 

Komentari

komentara