Nema prolaza, seljaci su na cesti!

Članovi više udruga poljoprivrednika iz Federacije Bosne i Hercegovine blokirali su danas poslije 10 sati promet u Alipašinoj ulici u Sarajevu kod zgrade Federalne vlade.

 


Oni su traktorima i drugom poljoprivrednom mehanizacijom zaustavili promet u okviru prosvjeda koji su započeli ispred zgrade Federalne Vlade na kojem traže isplatu dugujućih poticaja za poljoprivrednu proizvodnju iz zadnjeg kvartala prošle godine kao i stavljanje izvan snage pravilnika koji se odnosi na ovogodišnje poticaje iz federalnog proračuna.

Prema izjavama prosvjednika oni smatraju, da Pravilnik za 2011. ne omogućuje pravičnu i blagovremenu isplatu poticaja svim poljoprivrednicima iz različitih sektora poljoprivrede.

Prostor ispred zgrade Federalne Vlade na kojem su se okupili prosvjednici osigurava policija.

Prema policijskim izvorima u ovom trenutku je na tom prostoru više stotina prosvjednika koji najavljuju da će tijekom dana stići još njihovih istomišljenika iz cijele Federacije.

Prisutni prosvjednici tvrde da su njihove nezadovoljne kolege već blokirale granične prijelaze Izačić, Doljani i Orašje te najavljuju da će i u Sarajevu ostati sve dok Vlada FBiH ne riješi njihove probleme.

Prema dostupnim informacija, u zgradi Vlade je počela izvanredna sjednica, najavljena u petak, koja će prema izjavama dužnosnika, biti posvećena upravo raspravi o poticajima za poljoprivrednike.

 

Komentari

komentara