Novi skandal zbog Berlusconijevog savjeta suradniku: ‘Ostani tamo gdje si’

Novi skandal zbog Berlusconijevog savjeta suradniku: 'Ostani tamo gdje si'U Italiji je u petak izbio novi skandal oko premijera Silvija Berlusconija. Naime, Berlusconi je savjetovao jednom direktoru lista, svojem bliskom suradniku za kojeg se vjeruje da je upleten u seksualni skandal, da ostane u inozemstvu i ne surađuju u istrazi.


 

 

‘Ostani tamo gdje si’, navodno je Berlusconi rekao Valteru Lavitoli, koji je 24. kolovoza bio u Bugarskoj dok su talijanski mediji prenosili istragu tužiteljstva Napulja u pogledu seksualnog skandala tijekom kojeg je Berlusconi bio i žrtva ucjene. Ta kratka rečenica, transkribirana iz telefonskog razgovora, objavljena je u petak u tjedniku L’Espresso.

‘Svi imamo ljudske ispade na koje imamo pravo kada razgovaramo telefonom. Zemlja bez privatnog života u kojoj se telefonski razgovori prisluškuju i predaju novinama nije poptuno slobodna zemlja’, rekao je predsjednik talijanske vlade u obraćanju mladima svoje stranke Narod slobode u petak navečer.

U Bariju je 1. rujna uhićen poduzetnik Giampaolo Tarantini osumnjičen da je iznuđivao novac od Berlusconija. Tarantini i Valter Lavitola su osumnjičeni da su iznudili stotine tisuća eura od Berlusconija kako bi na sudu lagali i govorili da premijer nije znao da su ‘prijateljice’ pozvane na organizirane večere u njegovim rezidancijama u Rimu i na Sardiniji između rujna 2008. i siječnja 2009. bile prostitutke. (Hina)

 

hspf.info

Komentari

komentara