Obama i Merkel razgovarali o europskim financijskim problemima

Obama i Merkel razgovarali o europskim financijskim problemimaAmerički predsjednik Barrack Obama i njemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su u petak telefonom o financijskoj situaciji u eurozoni, objavila je Bijela kuća.


 

 

 

‘Predsjednik i njemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su poslijepodne telefonom, nastavljajući tako stalne konzultacije o finacijskoj situaciji u eurozoni. Predsjednik i kancelarka također su razmatrali pripreme za nadolazeći G-20 summit u Cannesu i suglasili su se da ostanu u bliskom kontaktu u vrijeme prije sastanka na vrhu’, navodi se u priopćenju Bijele kuće.

G20 summit održat će se početkom sljedećeg mjeseca. Obama je posljednjih dana nekoliko puta razgovarao s europskim liderima o europskoj financijskoj krizi. U ponedjeljak je telefonski razgovarao s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem, a isti dan i s britanskim premijerom Davidom Cameronom.

Europski lideri obećali su da će na summit G20 koji se održava 3. i 4. studenoga stići s održivim, sveobuhvatnim i brzim odgovorima na krizu. (Hina)

Komentari

komentara