Obama se distancira od Kongresa, najavio mjere spašavanja

Obama se distancira od Kongresa, najavio mjere spašavanjaAmerički predsjednik Barack Obama distancirao se od američkog Kongresa ustvrdivši da su mnogim kongresnicima stranački interesi važniji od nacionalnih, te najavio nove gospodarske mjere koje bi trebale ojačati posrnulo američko gospodarstvo.


 

 

U svom govoru radnicima automobilske industrije u Michiganu, Obama je rekao da je prošlotjedno smanjivanje kreditnog rejtinga SAD-a posljedica odbijanja Kongresa da donese mjere u nacionalnom interesu. ‘Ima nekih u Kongresu koji bi radije da njihovi protivnici izgube nego da Amerika pobijedi. S tim treba prekinuti’, rekao je Obama radnicima tvrtke Johnson Controls koja proizvodi baterije za hibridna i električna vozila.

Obama je smanjivanje kreditnog rejtinga opisao kao ‘samoranjavanje’, te najavio nove gospodarske mjere.
‘Predstavljat ću nove prijedloge, tjedan za tjednom, kako bih pomogao da tvrtke počnu zapošljavati i vraćati ljude na posao’, rekao je Obama.

Obamini izgledi za reizbor 2012. godine ovise o uspjehu u smanjivanju stope nezaposlenosti, koja trenutno iznosi više od 9 posto, te jačanju gospodarskog rasta i vraćanju povjerenja ulagača nakon što je agencija S&P prošli tjedan po prvi puta u povijesti snizila kreditni rejting Sjedinjenih Država na jedan stupanj ispod najvišeg. (Hina)

Komentari

komentara