Obama vodi u prikupljanju sredstava i anketama popularnosti

Obama vodi u prikupljanju sredstava i anketama popularnosti Novo istraživanje javnog mnijenja u SAD pokazalo je da Barack Obama i dalje uživa najveće povjerenje birača.


 

Anketa sveučilišta Quinnipiac sugerira da Obama prelazi 50% u sučeljavanju s bilo kojim republikanskim kandidatom osim guvernerom Massachusettsa Mitta Romneya. Ipak, Obama i u tom srazu stoji bolje te Romneya nadvisuje s 47% naprama 41%.

 

Osim što uživa veće povjerenje birača, Obama uživa i veće povjerenje onih koji su spremni financijski podržati kandidate. Tako je njegov tim koji vodi kampanju u posljednja tri mjeseca prikupio 86 milijuna dolara, iako su si za cilj postavili 60 milijuna dolara za to razdoblje. Menadžer Obamine kampanje Jim Messina kaže kako je preko 550.000 ljudi doniralo novac, a skoro sve donacije bile su manje od 250 dolara.

 

Kod Republikanaca je najuspješniji Romney koji je u zadnja tri mjeseca skupio 18 milijuna dolara. Najveći rast popularnosti među Republikancima je pokazala Michele Bachmann, koja je svoje zaostajanje za Romneyem spustila sa 25 na 14%.

Komentari

komentara