Odbačen Gadafijev prijedlog za izbore

Odbačen Gadafijev prijedlog za izboreSjedinjene Države i libijski pobunjenici odbili su prijedlog sina libijskog čelnika Moamera Gadafija da se organiziraju izbori.


 

Mislim da je za to malo kasno, vrijeme je da on ode, rekla je glasnogovornica State Departmenta. I vodstvo pobunjenika u Benghaziju odbilo je prijedlog Gadafijeva sina nazvavši ga gubitkom vremena.

 

Moamer Gadafi pristao bi na međunarodno nadgledane izbore pod uvjetom da ne bude namještanja glasova. Izjavio je to jučer njegov sin Saif al-Islam za dnevnik Corriere della Sera. Dodao je kako se izbori mogu održati u roku od tri mjeseca, najdulje do kraja godine, a jamstvo transparentnosti mogla bi biti nazočnost međunarodnih promatrača – EU-a, Afričke unije, UN-a i NATO-a.

 

Ne dvojim da većina Libijaca stoji uz mog oca i smatra pobunjenike fanatičnim islamskim fundamentalistima, teroristima potaknutima izvana, plaćenicima po naređenju francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, rekao je Al-Islam. Dodao je da će njegov otac biti spreman otići s vlasti ako izgubi na izborima, ali nikada neće napustiti Libiju.

Komentari

komentara