Osama bin Laden planirao ponovno napasti SAD 11. rujna

Osama bin Laden planirao ponovno napasti SAD 11. rujnaDokumenti pronađeni u pakistanskoj kući Osame bin Ladena sugeriraju da je vođa Al Qaide planirao nove napade na SAD, uključujući i jedan na obljetnicu rušenja “Blizanaca”.


 

Američki mediji pišu kako je u meta jednog od planiranih napada bila američka željeznica. Istražitelji su pregledali kompjutere, DVD-ove i dokumente koji su sakupljeni u Bin Ladenovom domu u pakistanskom gradu Abatabadu, prenosi index.hr.

 

Snažni napadi na velike američke gradove

 

Informacija o napadu na američku željeznicu se pojavila u kratkom izvještaju FBI-ja. Navodno je trag o napadu pronađen u zapisima iz Bin Ladenovog skrovišta. Prema Al Qaidinim planovima, vlak je trebao iskočiti iz tračnica te pasti u dolinu ili sa nekog mosta.

 

“Dok je jasno da se u veljači 2010. godine na nekoj razini planirao taj tip operacije, nemamo informacije koje bi ukazale da je akcija napada na prometni sustav pokrenuta kao niti moguću lokaciju ili točnu metu”, pisalo je u izvještaju.

 

Jedan američki obavještajac je otkrio da su u zapisima iz Bin Ladenove kuće pronašli znakove da je Al Qaida željela izvesti nekoliko snažnih napada u velikim američkim gradovima na bitne datume kao što su obljetnice ili praznici.

 

Komentari

komentara