Osama poljoprivrednik: Sadio kupus, krumpir i marihuanu

Osama poljoprivrednik: Sadio kupus, krumpir i marihuanuNovinar CNN-a Nic Roberts, koji je nakon ubojstva Osame bin Ladena obišao njegovo skrovište, nabasao je na nasade visoko kvalitetne marihuane.


 

‘Trava’ je rasla tik uz nasade kupusa i krumpira. Američki mediji nagađaju da je Osama, zbog problema s bubrezima, marihuanu pušio u medicinske svrhe. Lokalna trgovkinja također je Robertsu otkrila da su dvojica mladića iz Bin Ladenova skrovišta redovito kupovala kod nje. Interesantno je da su uvijek najviše kupovali Pepsi i Coca Colu, simbol zapada i kapitalizma protiv kojeg se Osama borio.

 

Američki predsjednik Barack Obama odlikovao je u petak postrojbu koja je likvidirala Osamu bin Ladena. Na tajnom susretu u vojnoj bazi Fort Cambell u Kentuckyju dodijelio im je najviše predsjedničko odlikovanje koje vojna postrojba može primiti. Komandosi su mu tom prilikom ispričali tijek operacije iz prve ruke. Sastanak s postrojbom bio je tajan kako bi se zaštitio njihove identitet. Vojna baza u Kentuckyju dom je zračne postrojbe “Night Stalkers”, čiji su piloti helikoptera letjeli u misiji.

 

– To je prilika za mene da kažem u ime svih Amerikanaca i ljudi širom svijeta, dobro obavljen posao – kazao je Obama i ponovio kako će na ljeto početi povlačiti vojnike iz Afganistana. Dodao je i kako je ovo bio izvanredan tjedan za Amerikance. Tjedan je bio dobar i za samog predsjednika Obamu, kojemu je nakon likvidacije Bin Ladena skočila popularnost. Broj onih koji odobravaju Obaminu politiku skočio iznad 50 posto.

Komentari

komentara