Pahor smanjio vladu

Pahor smanjio vladuPredsjednik slovenske vlade Borut Pahor odlučio se danas na racionalizaciju svoje vlade koju su početkom tjedna napustila četiri ministra iz redova stranke Zares.


 

Iz Pahorova ureda priopćeno je da predsjednik vlade zasad neće predložiti parlamentu imenovanje vodećih ljudi u ministarstvima koja su do sada ulazila u Zaresovu ministarsku kvotu, nego će mu idućih dana uputiti prijedlog prema kojemu bi vlada iduća tri mjeseca djelovala u smanjenom sastavu sa 14 ministara.

 

Umjesto imenovanja četiriju novih ministara, Pahor predlaže zastupnicima da ministarstvo gospodarstva privremeno vodi ministar europskih poslova i razvitka Mitja Gaspari, ministarstvo visokog školstva i znanosti sadašnji ministar osnovnog školstva i športa Igor Lukšič, ministarstvo kulture sadašnji ministar dijaspore Boštjan Žekš, dok bi poslove dosadašnje ministrice javne uprave Irme Pavlinič Krebs ubuduće vodio sam predsjednik vlade.

 

Predsjednik vlade svjestan je odgovornosti u vođenju vlade s obzirom na zaoštrenu financijsku i gospodarsku situaciju u eurozoni i Europskoj uniji. Ovako sastavljena vlada bit će sposobna za suočavanje s tim pitanjima, kaže se u vladinu priopćenju.

 

Komentari

komentara