Plavšić: Očekujem od heroja Mladića da preuzme krivnju

Plavšić: Očekujem od heroja Mladića da preuzme krivnju Očekivala sam od tih muškaraca, heroja, da će reći: “Idemo tamo, stat ćemo na crtu Haaškom tribunalu i kazati kriv sam ja, samo ja i nitko drugi, najmanje srpski narod” ,


 

rekla je u intervjuu beogradskom tjedniku Nin Biljana Plavšić, bivša predsjednica Republike Srpske koja je odslužila zatvorsku kaznu za zločine protiv čovječnosti dodajući da se Mladić toliko dugo skrivao i da ona ne bi “proživjela nijednu njegovu noć u bijegu ni zbog sebe, a niti zbog srpskog naroda”.

– U optužnici piše da je Carla del Ponte tražila doživotnu kaznu jer sam odbila svjedočenje. Sada se Dobrica Ćosić poziva na izjavu Madeleine Albright da sam provodila Daytonski sporazum i da je to najbolji dokaz da sam američki čovjek i izdajnik – rekla je i poručila Ćosiću kako ne boluje od Alzheimerove bolesti i da on nema legitimitet ocjenjivati tko je izdajnik.

– Ćosić, koji je bio u vrhu komunističkog režima kada je 30.000 Srba ubijeno 1944., nema legitimitet da bude zabrinut za uništenje srpskog identiteta. Dobro se sjećamo tko je bio Ćosić i tko je obilazio Goli otok. Samo neka se on ne brine o identitetu nacije jer je on uništen u njegovo vrijeme – odbrusila je Biljana Plavšić Dobrici Ćosiću kojega neki u Srbiji nazivaju “ocem nacije”.

 

Komentari

komentara