Pobjeda Kukuriku koalicije, poraz HDZ-a, a u 11. izbornoj jednici HDZ dobio sva 3 mandata

 

Po neslužbenim i nepotpunim rezultatima jučer održanih parlamentarnih izbora, koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP) iza 4 sata, Kukuriku koalicija (SDP, HNS, IDS i HSU) osvaja većinu u osam izbornih jedinica, a HDZ s koalicijskim partnerima (HGS i DC) u dvije izborne jedinice u Hrvatskoj te u 11. izbornoj jedinici (dijaspora).


 

 

Drugim riječima, Kukuriku koalicija je osvojila 79 mandata, HDZ 44 zastupnika te tri zastupnika iz dijaspore, ukupno 47. Hrvatski laburisti i HDSSB osvojili su po šest mandata, nezavisna lista Ivana Grubišića dva, a po jedan mandat osvojili su HSS, koalicija HSP dr. Ante Starčević i HČSP-a te Ladonja. SDSS će imati tri zastupnika, a tu su još i petorica zastupnika manjina

 

Kosor: Nisu uspjeli u svom naumu da HDZ nestane

 

“U svoj toj borbi, koja je bila iznimno teška, kada su se mnogi uprli protiv HDZ-a, mi smo postigli dobar rezultat. Naravno da rezultatom nismo zadovoljni do kraja, ali u uvjetima u kojima smo radili ovo je dobar rezultat. Glavno je da nisu uspjeli poniziti HDZ, strpati ga na koljena. Da nisu uspjeli u svom naumu da HDZ padne na minimalni postotak i da onda polako nestane s političke scene. To se, kao što vidite, nije dogodilo. Od ovog trenutka počinjemo raditi za pobjedu na idućim parlamentarnim izborima”, kazala je Kosor.

 

Predsjednica HDZ-a kazala je da njena stranka ostaje čvrsto na nogama. “I u oporbi je časno služiti svom narodu”, kazala je Kosor, obećavajući da će i dalje ustrajno raditi na očuvanju hrvatskih nacionalnih interesa. “Naše nam rezultate i pobjede nitko ne može oduzeti”, kazala je Kosor. Kao velika postignuća svoje vlade Kosor je opet istaknula ulazak u Europsku uniju i pokretanje borbe protiv korupcije.

 

hspf.info

Komentari

komentara