Posjet Jose Manuela Barrosa, predsjednika Europske komisije, Republici Hrvatskoj

ZAGREB Danas je Republiku Hrvatsku posjetio predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, koji se tom prilikom sastao sa hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, posjetio je i zastupnike Hrvatskog sabora, te se na kraju sastao sa predsjednikom RH Ivom Josipovićem.
Ne mogu govoriti o konkretnom datumu. Uvijek samo naglašavali da je sadržaj važniji od brzine ulaska Hrvatske u EU”, rekao je Barroso.


Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso nije u četvrtak u Zagrebu govorio o mogućem datumu završetka pregovora Hrvatske i Europske unije ali je naglasio kako je došao dati poruku ohrabrenja Hrvatskoj u završnoj fazi pristupnih pregovora.

“Ne mogu govoriti o konkretnom datumu. Uvijek samo naglašavali da je sadržaj važniji od brzine”, rekao je Barroso nakon razgovora s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor kojima je nazočan bio i povjerenik za proširenje EK Stefan Fühle.

“Mogu vam dati ohrabrenje u posljednjim i konačnim naporima”, kazao je Barroso, naglasivši pritom da je cilj hrvatske Vlade o završetku pregovora u lipnju vrlo izazovan i ambiciozan, ali i da se hrvatska Vlada i do sada uspješno nosila sa teškim izazovima.

Pritom je iznimno pohvalio rad i napore premijerke Kosor i čitave hrvatske vlade na približavanju Hrvatske Europskoj uniji.

 

Komentari

komentara