Purda najavio da će tužiti Srbiju

Tihomir Purda, koji je nakon gotovo dva mjeseca pritvora u BiH u početku ožujka pušten na slobodu, danas je izjavio kako će zbog uhićenja i pritvora u BiH tužiti Srbiju.


Purdu je u Vukovaru posjetila premijerka Jadranka Kosor, a odgovarajući na novinarsko pitanje kani li tužiti Srbiju zbog uhićenja i pritvora u BiH, kazao je kako njegov odvjetnik radi na tome.

– Još rješavamo papirologiju, ali odlučili smo se na tužbu – kazao je.

Predsjednica vlade Jadranka Kosor posjetila je obitelj toga hrvatskog branitelja, a on je izjavio kako je “premijerka obećala da će doći i ispunila je svoje obećanje”. Kako je rekao, očekuje da ga premijerka Kosor posjeti i kad uskoro rodi njegova supruga Slobodanka te da bude i kuma novorođenčetu.

Na novinarski pak upit da komentira dokle je došla istraga brijunskih transkripata, ponovila je kako ne misli svaki dan odgovarati na ista pitanja.

“Jasno sam rekla da ću tražiti izvješće o radu vladina ureda za suradnju s međunarodnim kaznenim sudom, a istragu, naravno, vada ne može pokretati. I to su činjenice. Mislim da bi svaka rasprava o tome trebala prestati. Puno je važna posla i u vezi sa završetkom pregovora i jačanjem gospodarstva. Prema tome, molim da uzmete u obzir te činjenice. A izvješće o radu ureda ćemo dobiti, preliminarne naznake smo već dobili”, kazala je.

Premijerka Kosor u Vukovaru je sudjelovala u radu Dunavske konferencije koju je i otvorila. Na skupu su predstavnici 14 podunavskih zemalja uključenih u Strategiju Europske unije (EU) za dunavsku regiju te institucija EU-a razgovarali o ulozi te strategije za poboljšanje životnih uvjeta u čitavu Podunavlju.

 

Komentari

komentara