Ratko Mladić: Vojislav Šešelj je kreten koji bruka sebe i Srbiju

Ratko Mladić: Vojislav Šešelj je kreten koji bruka sebe i SrbijuPrema pisanju Blica, Mladić se tijekom saslušanja na Specijalnom sudu u Beogradu okomio i na lidera radikala Vojislava Šešelja.


– Sramota je kako se Vojislav Šešelj ponaša u Haaškom sudu. Bruka sebe, ali bruka i državu, kazao je Mladić. Blic navodi kako Mladića nitko nije ni pitao za mišljenje o Šešelju već je samo počeo pričati. Čak je i psovao i nazivao Šešelja pogrdnim imenima kao što je kreten.

 

Ljajić: Praćenje rodbine je dovelo do uhićenja

Predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju sa Haaškim tribunalom, Rasim Ljajić, iznio je srpskim i stranima medijima nove detalje vezane za uhićenje Ratka Mladića, ali i opovrgnuo neke informacije koje se “vrte” u javnosti.  On smatra kako je praćenje rodbine i ljudi osumnjičenih da su pomagali najtraženijem haaškom optuženiku, dovelo do Mladićevog uhićenja.

– Utvrdili smo nekoliko smjerova od kojih smo očekivali da će nas odvesti do Mladića – njegovi ratni drugovi, skupina bosanskih Srba koji žive u Srbiji i koji koji su bili sa njim povezani u prošlosti, i naposljetku, njegova obitelj. Jedan od tih tragova konačno nas je odveo do Mladića – rekao je Ljajić agenciji Reuters dodajući kako je prije nekoliko godina dobio dojavu gdje se Mladić nalazi, a koja je vodila prema istoj kući u kojoj je u četvrtak ujutro uhićen.

 

Tada je netko dojavio kako je u selu kod Zrenjanina uočio plavi golf i “misli da je vidio Mladića u njemu”. Govoreći o uvjetima u kojima je Mladić živio, Ljajić je rekao da je “živio asketskim životom, praktički nikada nije napuštao svoje sklonište, rijetko je otvarao prozore, soba je bila u neredu s mnoštvom lijekova i pilula na stolu”. Kod njega je pronađen stari mobitel kojega nije koristio.

 

Ljajić je opovrgnuo pisanje nekih medija kako ga je izdao prsten pečatnjak, nije bilo nikakve “zagonetne crnke u Lazarevu neposredno prije uhićenja”, niti je uhićen na drugoj lokaciji, pa doveden u Lazarevo, a nije točno ni da je prošle godine radio na nekoj građevini u Zrenjaninu jer je u zadnjih desetak godina doživo najmanje dva moždana udara i očito je godinama teško bolestan. Ljaljić smatra kako se Goran Hadžić “neće moći skrivati još dugo,ali, realno, on nije na popisu onih koji se nalaze u prvoj liniji optuženika”.

Komentari

komentara