Samo za Večernji list odigrana utakmica u Sarajevu!

U Sarajevu ima mrtvih, čuli su se pucnjevi, nerede organiziralaTorcida iz Širokog Brijega i Kiseljaka, samo su neki od navoda novinarskih pera koji su plasirani javnosti nakon nereda u Sarajevu.

 


Torcide u Širokom i Kiseljaku nema, a sigurno je najveća blamaža tekst u Večernjem listu objavljen na 64. stranici u kojem stoji da je utakmica odigrana!

”Hajdukovce u Sarajevu dočekali raširenih ruku”, napisao je Večernji list tekst, potvrđujući još jednom kako se novinarstvo spustilo na niže grane od politike.

Večernji list, sklon ”promašajima”, nikada se neće ispričati svojim čitateljima. Samo će sačekati da se preokrene stranica i nastavit će dalje s informiranjem javnosti. Isto kao što ni Avaz nikada neće priznati da su na vječni počinak u Ameriku poslali čovjeka koji nema nikakve veze s vječnim počivanjem, ali ni s Amerikom.

Ne treba zaboraviti da će ostati nekažnjeni oni koju su nakon izgreda navijača u Mostaru, na utakmici kojoj je nekoliko sekundi nedostajalo do kraja, objavili kako su zapaljeni automobili i kako se neredi šire gradom.

Naravno, usijane novinarske glave, navikle da budu veličina jer im se ime ukaže iznad redaka, koji su sve više ukradeni i poljepljeni s portala, nikada neće priznati grešku i ispričati se ljudima koji plaćaju njihovo omalovažavanje profesije.

Novinarstvo je olako shvaćeno, prije svega jer ga novinari, koji se na fakultetima ne uče ničemu osim da tamo negdje postoji zastarjelo ”pet ve”, ne shvaćaju ozbiljim poslom.

 

Komentari

komentara