Sanader: Prema meni se ovdje bolje ophode nego u Austriji

Sanader: Prema meni se ovdje bolje ophode nego u AustrijiNeslužbeno doznajemo da je Ivo Sanader izjavio da se ovdje bolje osjeća jer se prema njemu ophode bolje nego u austrijskom zatvoru.


 

Sanader je u austrijskom zatvoru ozlijedio nogu i dva tjedna bio je prisiljen ležati. Kreće se uz pomoć štaka, a u petak, dan nakon što će ga ispitati u Uskoku, pregledat će ga liječnik, najvjerojatnije u bolnici za osobe lišene slobode.

Čedo Prodanović je za Dnevnik Nove TV rekao i kako Sanader nije djelovao na pustom otoku, te da se mora gledati djelovanje odgovornih institucija, ali to ne znači da će ih se kriminalizirati. Na pitanje hoće li pozvati za svjedoke Sanaderove bivše suradnike, rekao je da će to učiniti bez oklijevanja..

 

– Već ih je DORH predložio kao svjedoke. Ljudi koji imaju najbolja saznanja o tome kako se radilo su najbolji svjedoci, a ako se pokaže potreba za potvrde nečega ili čak demantiranje, mi ćemo bez ikakva oklijevanja njih predložiti za svjedoke, rekao je Prodanović. Kazao je i kako radi na žalbi o prtvoru te da će ju podnijeti u roku od tri dana te da će prvo Sanader u USKOK-u svjedočiti o slučaju Fimi medije.

 

Dodao je da kruže brojne glasine da će se Sanader pokušati obračunati sa bivšom strankom na suđenju, no ističe kako njegov klijent ima drugih briga. Odvjetnik Suić za Dnevnik 3 na HTV-u rekao je kako Sanader ima puno dokaza te da će svi biti iznenađeni argumentacijom. O tome će pričati nakon završetka istrage. Najavio je kako bi se njihovom odvjetničkom timu mogla pridružiti i Jadranka Sloković, najpoznatija hrvatska odvjetnica. Ona to nije ni potvrdila ni demantirala.

Komentari

komentara