Sanaderu 28. listopada počinje suđenje za ratno profiterstvo

Sanaderu 28. listopada počinje suđenje za ratno profiterstvoBivšeg premijera RH Ivu Sanadera su u petak oko 9.30 sati uveli na Županijski sud u Zagrebu u pravosudnom kombiju kroz stražnji ulaz.


 

 

 

Na sud je stigao u tamnom odijelu, bijeloj košulji i crvenoj kravati. I dalje hoda uz pomoć štake, ali izgleda dobro. Sanader se danas prvi put našao pred sucem Ivanom Turudićem, koji je nakon saslušavanja obrane i tužiteljstva, što je trajalo oko sat i pol, odredio početak suđenja  za 28. listopada. Sudac Turudić je preuzeo slučaj predmet nakon što je optužno vijeće prošlog tjedna potvrdilo prvu optužnicu protiv Sanadera. Ročište je bilo zatvoreno za javnost, prenosi 24 sata.hr.

USKOK Sanadera tereti za ratno profiterstvo, odnosno da je kao zamjenik ministra vanjskih poslova uzeo 3,6 milijuna kuna provizije od zajma koji je austrijska Hypo banka sredinom 90-ih odobrila Hrvatskoj. Podsjetimo, Sanader je s gnušanjem odbacio optužbu da je ratni profiter te je dodao da se u vrijeme navodnog uzimanja provizije borio za Hrvatsku i da je imao čin pukovnika.

Komentari

komentara