Sanaderu odgođeno suđenje zbog zdravstvenih problema

 

Suđenje bivšem hrvatskom premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu odgođeno je za 3. studenog zbog njegovih zdravstvenih problema, javljaju hrvatski mediji.


 

 

Vladimir Gašparević, stalni sudski vještak, potvrdio je da Sanader ima problema s nepravilnim radom srca, te da ga muči povišeni tlak, poremećaj metabolizma masnoća, koji uz druge, dodatne faktore kao što su dob, obiteljska anamneza i spol predstavljaju riziko faktore koronarnog zbivanja. Ocijenio je kako Sanader nije raspravno sposoban dok se ne obavi pregled koronarografijom.

 

‘Kako nisu ispunjeni uvjeti za zakazanu raspravu ona se odgađa za 3. i 4. studenog prema unaprijed utvrđenim terminima’, rekao je sudac Ivan Turudić te primijetio da nije u redu od Sanadera što nije obavio sve potrebne zahvate iako je to mogao napraviti još od 5. rujna kada mu je nakon prvih tegoba bila predložena koronarografija . “Za sada to nećemo tumačiti kao namjeru odugovlačenja postupka, ali vrlo je blisko tome”, kazao je.

 

Sudac Ivan Turudić prije rasprave je rekao kako je sud obaviješten da Sanader ima zdravstvenih teškoća i upitao ga kojih. Sanader je rekao da ima kardioloških problema. Rekao kako je prije pet dana tražio pregled kod kardiologa, ali da je dogovoren jučer na što on nije mogao utjecati, niti je kaže, imao pojma kad će biti dogovoren.

 

Naime, Sanaderu je jutros zatvorski liječnik izmjerio krvni tlak 150/90, što se smatra povišenim krvnim tlakom. Sudski medicinski vještak je ponovio kako ti podaci ne odgađaju potrebu za navedenim liječničkim pregledom prije započinjanja raspravnih procesa. Sudski vještak analizirao je Sanaderov liječnički nalaz iz bolnice te ustanovio nepravilan rad srca i povišene masnoće u krvi.

 

Suđenje Ivi Sanaderu trebalo je početi u 9:30 sati, no, zbog velikog broja novinara i zainteresiranih građana početak ročišta je kasnio. Sanader je krvavih očiju u sudnicu ušao u 9:48 sati, imao je štaku i ovog puta nije bio u odijelu. Kašnjenje početka suđenja sudac Turudić opravdao je riječima da Sanader nije doveden na vrijeme kako bi se obavile sigurnosne procjene. U sudnici su bili  vještaci i oko 30 fotoreportera koji su se naguravali za bolju poziciju, ali ne i Sanaderovi članovi obitelj i bliski prijatelji.

 

hspf.info

 

Komentari

komentara