Špirić: Dogovor predstavlja poraz političkog Sarajeva koje nema viziju

Špirić: Dogovor predstavlja poraz političkog Sarajeva koje nema vizijuPredsjedajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić izjavio je da je Republika Srpska pokazala da želi biti dio europske priče i da primjenjuje europske standarde.


 

“Ovdje se pokazalo da RS ima viziju i pobijedila je snaga argumenata sa kojima je predsjednik RS-a Milorad Dodik nastupio u Narodnoj skupštini RS. Ključna je stvar što je parlament RS-a definirao pitanje i odredio datum referenduma, jer je to probudilo Bruxelles koji je shvatio da se mora provesti reforma pravosudnog sustava u BiH”, rekao je Špirić sinoć gostujući na Radio-televiziji RS.

 

Prema njegovim riječima, pobijedila je jasna vizije kuda ide RS, a centar dijaloga je izmješten iz Sarajeva u Banja Luku koja je spremna na dijalog. “RS se izborila za pravo da bude partner EU. Današnji dogovor predstavlja poraz političkog Sarajeva koje nema viziju”, dodao je Špirić sinoć za RTRS.

 

On je istakao da brine spavanje političkog Sarajeva, te da RS želi doprinijeti formiranju Vijeća ministara BiH. “Nesporazumi su zapravo u Federaciji BiH u kojoj se mora znati ima li legalnu vlast. Uloga visokog predstavnika u BiH svela se na liječenje bolesnih ambicija političkog Sarajeva”, zaključio je Špirić.

(srna)

Komentari

komentara