Srbijanski ministar: Sporazum s KFOR-om će biti realiziran

Srbijanski ministar: Sporazum s KFOR-om će biti realiziran Srbijanski ministar za Kosovo Goran Bogdanović u utorak je nakon odgode zajedničke sjednice predstavnika općina na sjevernom Kosovu u kojima većinski žive Srbi rekao da će privremeni sporazum vlade Srbije, Kosova i KFOR-a o rješavanju krize ipak biti realiziran.


 

 

Predstavnici Srba iz općina na sjeveru Kosova u utorak su odgodili sastanak u Leposaviću zato što Srbi iz općine Zubin Potok nisu došli jer smatraju da o privremenom sporazumu trebaju raspravljati zastupnici Skupštine Srbije a ne lokalne vlasti, prenose agencije. Bogdanović je rekao da su neke političke stranke iz Beograda krive za neuspjeh današnjeg sastanka jer su telefonski davale naputke koji su štetni za postizanje mira.

 

‘Možda je nekome stalo da se situaciju na sjeveru Kosova iskoristi za dnevno političke i stranačke interese, ali sam siguran da će narod to prepoznati i ipak poštovati ono što je dogovorila država Srbija i međunarodna zajednica’, rekao je Bogdanović.

 

Napetosti na sjeveru Kosova izbile su prije dva tjedna pošto su kosovske vlasti pokušale zauzeti dva granična prijelaza prema Srbiji u tom dijelu zemlje, Jarinje i Brnjak, kako bi i tu preuzele kontrolu na granici i nametnule embargo na uvoz robe iz Srbije. U sukobima koji su slijedili ubijen je kosovski policajac, a lokalni Srbi podigli su barikade na prometnicama.

 

Komentari

komentara