Srpski dužnosnici napustit će zajednička tijela, agencije i institucije BiH

Srpski dužnosnici napustit će zajednička tijela, agencije i institucije BiH Svi izabrani i imenovani dužnosnici iz RS napustit će zajednička tijela, agencije i institucije BiH ukoliko visoki predstavnik Valentin Inzko uvede sankcije protiv političara iz Republike Srpske zbog odluke o referendumu, saznaju “Nezavisne”.


 

Prema toj informaciji, predviđeno je kompletno povlačenje srpskih kadrova i napuštanje institucija sve dok sankcije ne budu ukinute.

Najvažniji srpski kadrovi u zajedničkim organima i institucijama su Nebojša Radmanović, član Predsjedništva BiH, Nikola Špirić, predsjedajući Vijeća ministara BiH, Mladen Zirojević, ministar trgovine i turizma BiH, Sredoje Nović, ministar civilnih poslova BiH, kao i svi zamjenici ministara u Vijeću ministara iz srpske kvote, a svoje funkcije će napusiti i srpski imenovani članovi u Sudu BiH. Također, pozicije će, kako saznaju Nezavisne novine, napustiti i zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH, Domu naroda BiH, kao i imenovani rukovodeći srpski kadar svih državnih agencija.

Milorad Dodik, predsjednik RS, nedavno je rekao da RS “ima odgovor na eventualne sankcije”, ali nije želio detaljnije govoriti o planiranim mjerama.

Komentari

komentara