Strauss-Kahn mogao bi biti oslobođen optužbi?

Strauss-Kahn mogao bi biti oslobođen optužbi?Optužnica protiv Dominiquea Strauss-Kahna uskoro bi mogla biti odbačena, objavio je The New York Times, uoči neočekivanog izlaska bivšeg čelnika MMF-a pred sud.


 

Mjesec i pol nakon njegova uhićenja zbog pokušaja silovanja sobarice, slučaj je na rubu propasti nakon što su istražitelji otkrili velike nedostatke u vjerodostojnosti tužiteljičinih iskaza, navodi list. Preokret bi se mogao dogoditi danas kada Kahn izađe pred sud na Manhattanu, iako se iduće ispitivanje nije očekivalo prije 18. srpnja.

 

Prema pisanju lista, koji se poziva na istražitelje, nema sumnje da je između Kahna i gvinejske sobarice u hotelu Sofitel na Manhattanu bilo spolnog kontakta. No tužitelji ne vjeruju mnogo u ono što im je tužiteljica o tome i o sebi rekla. Sumnjaju da im je 32-godišnja sobarica lagala nekoliko puta od izbijanja afere 14. svibnja. Sumnjiče je za upletenost u kriminal, poput trgovine drogom i pranja novca. Nekoliko je ljudi na njezin račun u posljednje dvije godine položilo ukupno 100.000 dolara. Navodno je lagala i oko svojeg zahtjeva za azil u SAD-u, gdje živi od 2002. Nema, međutim, dokaza da je bivši čelnik MMF-a žrtva političke urote, kažu istražitelji na koje se poziva NYT.

 

Komentari

komentara