Strauss-Kahn može kući uz elektronski nadzor i čuvara

Strauss-Kahn može kući uz elektronski nadzor i čuvaraSudsko vijeće njujorškog suda podiglo je optužnicu protiv bivšeg predsjednika Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Kahna za seksualno napastovanje,


 

 

a sudac je odredio da ga se uz jamčevinu od milijun dolara i uz elektronski nadzor može pustiti u kućni pritvor do idućeg pojavljivanja pred sudom 6. lipnja.

 

‘Sudsko vijeće glasovanjem je odlučilo o podizanju optužnice protiv optuženika’, rekao je sudac Michael Obus. On je dodao da će Kahn u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor cijelo vrijeme imati i jednog čuvara. On će uz jamstvo u gotovini od milijun dolara trebati imati i jamstveno osiguranje u iznosu od pet milijuna dolara.

 

Dominique Strauss-Kahn je poslijepodne bez lisičina na rukama ušao u sudnicu na sudu na Manhattanu. U sudnici su bili Strauss-Kahnova supruga Anne Sinclair, jedna od njegovih dviju kćeri i odvjetnik William Taylor. Strauss-Kahn je pritvoren u noći na nedjelju, pošto ga je hotelska sobarica, 32-godišnja Gvinejka optužila za pokušaj silovanja. Odluka o jamčevini će biti potpisana sutra pa će bivši čelnik MMF-a još jednu noć u zatvoru na otoku Rikers, rekao je za Reuters izvor sa suda.

Komentari

komentara