Tko čini američke specijalne postrojbe?

Tko čini američke specijalne postrojbe? ‘Momci koji postanu ‘tuljani’ imaju izvanredan vid, natprosječnu inteligenciju, i genetski su građeni da izdrže mnogo kazni, odnosno batina.


 

To su samo neki od uvjeta koje moraju zadovoljiti, no oni koji na kraju izađu s obuke su najbolji od najboljih, oni su ‘trkaći konji’, hvali se bivši ‘tuljan. Kako piše BBC, jedinica se prvo zvala Navy SEAL Team Six, a kasnije je preimenovana u United States Naval Special Warfare Development Group.
Ime SEAL (odnosno tuljan) zapravo je akronim za uvjete u kojima postrojba izvršava misije, a to su more, zrak i kopno (sea, air and land). Obuka je nemilosrdna: prvih šest mjeseci obuke zove se Basic Underwater Demolition (Buds), u sklopu čega kandidati moraju neprekidno, 120 sati, plivati, trčati, roniti itd…

 

Zatim slijedi novih 12 mjeseci vježbi s novim timom, prije nego novi tuljan ode na prvi zadatak, prenosi danas.hr “Momci koji postanu tuljani imaju izvanredan vid, natprosječnu inteligenciju, i genetski su građeni da izdrže mnogo kazni, odnosno batina. To su samo neki od uvjeta koje momci trebaju zadovoljiti, no oni koji na kraju izađu s obuke su najbolje od najboljeg, oni su trkaći konji”, objasnio je za BBC bivši tuljan Don Shipley.

 

Iako je većina vojnih operacija koje su izvršili specijalci u DevGru tajna, poznato je da su djelovali u Vijetnamu, Grenadi i Panami, a u posljednje vrijeme u Afganistanu i Iraku. Također, po akciji “Gotička zmija” u listopadu 1993. u Somaliji nastala je kn

Komentari

komentara