Tuđman: HTV koristeći dezinformacije KOS-a manipulirao preko Dnevnika

Sveučilišni profesor Miroslav Tuđman danas je, kometirajući sinoćnji prilog u Dnevniku HTV-a o padu Vukovara, ocijenio da je riječ “o manipulaciji kojom bi se trebalo pozabaviti etičko povjerenstvo te televizijske kuće, uključivo i suspenziju odgovornih, jer se manipulacija plasira ne samo kad obilježavamo 20. obljetnicu Vukovarske bitke nego i uoči parlamentarnih izbora”.

 


“Ono što je pročitano kao Glavaševićev tekst jest pismo nastalo u KOS-ovoj propagandnoj operaciji ‘Opera’ sa svrhom da se demoraliziraju branitelji Vukovara koji su se borili ne samo u vojnoj blokadi nego i u potpunoj informacijskoj izolaciji”, izjavio je.

Po njegovim riječima, Vukovar je tada bio u informativnoj blokadi pa ljudi uopće nisu znali što se događa u ostalim dijelovima Hrvatske, a istodobno, kako je dodao, trajali su napadi na Dubrovnik, Zadar, Gospić i druge hrvatske gradove.

Zato su tada KOS-ove dezinformacije, kako napominje, mogle imati neki učinak, ali danas, kad se zna istina, onda je to planirano ubijanje istine, a od toga u konačnici neće biti pošteđen ni Domovinski rat u cijelosti.

Komentirajući prikazani razgovor između generala Dedakovića i predsjednika Franje Tuđmana, Miroslav Tuđman je rekao kako se “izvadak razgovora predsjednika Tuđmana sa zapovjednikom vukovarske obrane odnosio na poruku da se treći put ne ide u uzaludni proboj preko Marinaca, a ne na evakuaciju djece iz opkoljenoga Vukovara, kako to sugerira HRT”.

U prilogu Dnevnika HRT-a sinoć je objavljeno kako se ni nakon 20 godina još ne zna je li se Vukovar mogao obraniti te izvješće novinara Siniše Glavaševića, u kojem za izdaju Vukovara proziva predsjednika Republike Hrvatske Franju Tuđmana, Vladu Republike Hrvatske i zastupnike u Hrvatskom saboru.

Miroslav Tuđman od lipnja 1991. bio je dragovoljac Domvinskog rata, do prosinca 1991. vodio je Upravu za IPD MORH-a. Sudionik je većih vojnih operacija Hrvatske vojske od 1992. do 1995. Bio je voditelj Centra za strategijska istraživanja (1992. – 1993.) i član Vijeća obrane i nacionalne sigurnosti Predsjednika Republike od 1993. do 1999. Bio je ravnateljem Hrvatske izvještajne službe u dva navrata (1993.-1998. te 1999.-2000.).

 

Komentari

komentara