Tužitelj Tužiteljstva FBiH krivotvorio diplomu Pravnog fakulteta iz Mostara?

Protiv Seada Temima, tužitelja Tužiteljstva Federacije BiH i jednog od predstavnika BiH u Stručnom tijelu Vijeća Europe za borbu protiv korupcije, vodi se istraga kojom će biti utvrđeno da li je krivotvorio fakultetsku diplomu.


Iz Tužiteljstva FBiH priopćeno je da je Temim podnio ostavku na mjesto tužitelja u ovoj instituciji bez navođenja razloga, pišu “Nezavisne novine”. S obzirom na to da su se pojavile informacije u kojima se dovodi u sumnju vjerodostojnost diplome Pravnog fakulteta u Mostaru, preduzete su aktivnosti radi provjere osnovanosti takvih navoda, kažu u Uredu glavnog tužitelja Tužiteljstva FBiH Zdravka Kneževića.

I u Uredu disciplinskog tužitelja pri Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH potvrđeno je da se protiv Temima vodi istraga. Temim je prilikom zapošljavanja u Tužiteljstvu FBiH dostavio na uvid diplomu Pravnog fakulteta u Mostaru iz 1989. godine, te uvjerenje o položenom pravosudnom ispitu iz 1996. godine.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić smatra da će biti sramota za BiH ako se pokaže da su točne optužbe da je Temim, koji je predstavnik BiH u Savjetu Europe, krivotvorio diplomu.

 

Komentari

komentara