TV odana Gadafiju potvrdila smrt njegovog sina Kamisa

TV odana Gadafiju potvrdila smrt njegovog sina KamisaTelevizijska postaja Arrai sa sjedištem u Siriji, koja podržava svrgnutog libijskog vođu Moamera Gadafija, potvrdila je da je Gadafijev sin Kamis ubijen u borbi 29. kolovoza, jugoistočno od glavnog grada Tripolija.


 

 

 

Vojni dužnosnici Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) objavili su u kolovozu da je Kamis ubijen u Tarhouni i pokopan u Ben Validu ali dosad to nisu potvrdili izvori odani Gadafiju, čija je 42-godišnja vladavina okončana nakon ustanka.

Arrai je objavila je da su u borbi sa snagama NTC-a u gradu Tarhouna, udaljenom 90 kilometara od Tripolija ubijeni Kamis koji je zapovjedao elitnom vojnom brigadom i njegov nećak Abdulah Senusi koji je bio šef obavještajne službe.

Televizijska postaja, koja je emitirala audio poruke Gadafija i njegovog glasnogovornika nakon što su snage NTC-a u kolovozu zauzele Tripoli, objavila je slike Kamisa i Senusija uz čitanje stihova Kurana, što je tradicionalni način oplakivanja.

Međunarodni kazneni sud u Den Haagu u kolovozu je osim za Gadafija i njegovog sina Saifa al-Islama odobrio uhidbeni nalog i za Abdulaha al-Senusija zbog zločina protiv čovječnosti. Tada se spominjala mogućnost da se na listi najtraženijih zločinaca nađe još jedan od Gadafijevih sinova, Kamis Gadafi čija je brigada osumnjičena za ubojstvo desetaka zarobljenika u Tripoliju. (Hina)

Komentari

komentara