U autobusu za Dublin pronašli bombu, drugi paket bio lažan

U autobusu za Dublin pronašli bombu, drugi paket bio lažanBombu ručne izrade pronašli su u prostoru za prtljagu u autobusu u Maynoothu kraj Dublina u ponedjeljak oko 23 sata po lokalnom vremenu. Vojni pirotehničari uništili su je kontroliranom eksplozijom i njezine ostatke predali policiji zbog istrage.


 

Onesposobili su je nekoliko sati prije kraljičina povijesna posjeta. Pirotehničari su stigli u 23.10 sati, a područje je proglašeno sigurnim u 1.55 ujutro, piše BBC.

 

U Dublinu su u utorak ujutro pronašli još jedan sumnjivi paket, prije posjeta kraljice Elizabete II, piše SKY. Irska vojska potvrdila je nakon pregleda kako se ovdje nije radilo o bombi. Kontroliranom eksplozijom u ponedjeljak su uništili i napušteni kofer na Trafalgar Squareu u Londonu.

 

Policija patrolira ulicama, zabranjeno je parkiranje u mnogim područjima grada. Irski disidenti najavili su prijetnju bombom u ponedjeljak. Za vrijeme četverodnevnog posjeta u osiguranju kraljice sudjelovat će 4000 ljudi. Unatoč bombi, kraljica nije otkazala posjet. Ovo je prvi posjet britanskog monarha, otkad je Irska stekla neovisnost.

Komentari

komentara