U Beogradu uhićeno više od 100 izgrednika

U Beogradu uhićeno više od 100 izgrednika U Beogradu su sinoć nakon prosvjeda potpore uhićenom Ratku Mladiću počeli sukobi. Na kraju mitinga radikala u neredima su razbijani izlozi u središtu grada, a nakon uličnoga rata s policijom privedeno je 111 osoba.


 

Mitingu srpskih radikala i ultradesničara ispred zgrade Narodne skupštine Srbije u Beogradu nazočilo je desetak tisuća ljudi. Skup je osiguravalo više od 3000 policajaca.

 

Skupina mladića zasula je policiju kamenjem i bocama unatoč pozivima organizatora da prosvjed protekne mirno. Izgrednici i policija sukobili su se u Pionirskom parku, nedaleko od sjedišta predsjednika Srbije. Ozlijeđeno je sedam osoba – petero demonstranata i dvojica policajaca.

 

Vodstvo Radikalne stranke aktualnu je vlast nazvalo izdajničkom zbog uhićenja Mladića, a zauzeli su se i za prekid suradnje s Haškim sudom. Na prosvjedu je pročitano i pismo Vojislava Šešelja iz pritvora u Hagu, u kojemu ističe da će srbijanski predsjednik Boris Tadić morati odgovarati za uhićenje Mladića.

 

Komentari

komentara